Jdi na obsah Jdi na menu
 


Francouzská cibulová polévka

27. 4. 2010
2 lžíce másla; olivový olej; 2 stroužky česneku; 900 g cibule; 2 lžíce hladké mouky; 200 ml bílého vína; sůl; pepř; tymián; bobkový list; 2 veky; 60 g strouhaného sýra; 1 kostka slepičího bujónu; zelená petrželka

Oloupanou cibuli nakrájejte na silná kolečka a 2/3 osmažte na másle s trochou olivového oleje do světle hněda. Přidejte zbytek cibule a nechte zesklovatět. Zasypte hladkou moukou a důkladně rozmíchejte. Zalijte horkou vodou a přidejte koření, celé stroužky česneku, kostku slepičího bujónu a dořeďte vínem. Pod pokličkou nechte na mírném ohni probublávat asi 0,5 hodiny. Plátky veky osmažte dozlatova, poklaďte je na dno polévkových talířů, zasypte sýrem a přilijte horkou polévku. Ozdobte nasekanou petrželkou.

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Facebook

Google


Tescoma

Kúpte si značkové nerezové hrnce za výhodné ceny v eshope Tescomy!




Archiv

Kalendář
<< červen / 2017 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 988278
Měsíc: 2943
Den: 100