Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špenátová polévka

19. 4. 2010
svazek čerstvého špenátu, máslo, 200 ml mléka, 200 ml smetany, cibule, hotový zeleninový vývar, z jednoho bujonu - 3 šálky, 1 lžíce mouky, 12 plátků na másle osmažené bílé veky, sůl

Špenát očistíme, opereme a spaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat a jemně nasekáme nebo umeleme. V rendlíku rozpustíme máslo a osmažíme nadrobnou nakrájenou cibuli, přidáme špenát, sůl a na mírném plameni  5 minut dusíme. Potom přilejeme vývar, dosolíme a přivedeme k varu. Mouku rozmícháme v mléku a opatrně nalejeme do polévky. Vaříme cca 5 minut. Podáváme s osmaženými plátky bílé veky.

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Facebook

Google


Tescoma

Kúpte si značkové nerezové hrnce za výhodné ceny v eshope Tescomy!




Archiv

Kalendář
<< červen / 2017 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 988278
Měsíc: 2943
Den: 100