Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukrajinský boršč

20. 4. 2010
300 g libového vepřového masa, 200 g červené řepy, 200 g polévkové zeleniny, lžíce sterilovaného hrášku, 40 g oleje, 60 g cibule, 50 g bílého zelí, 200 g brambor, 10 g cukru, 2 stroužky česneku, 2 dl kysané smetany, rajčatový protlak, ocet, sůl, kmín, pepř, bobkový list, hřebíček

Nasekanou cibuli zpěníme na oleji, vložíme maso nakrájené na kostky, krátce osmahneme, zalijeme vodou; přidáme: nakrájenou zeleninu, zelí nakrájené na nudličky, 1 bobkový list, 1 hřebíček, pepř a sůl a vaříme. Když je maso poloměkké přidáme kostičky brambor, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a vaříme dokud není maso měkké. Do hotové polévky vložíme oloupanou (dříve zvlášť uvařenou) na proužky nakrájenou červenou řepu (můžeme použít též sterilovanou) a okapaný sterilovaný hrášek. Nakonec dle chuti přikyselíme, přisolíme, přisladíme. Smetanu přidáme do polévky až na talířích.

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Facebook

Google


Tescoma

Kúpte si univerzálne mlynčeky na mäso značky HANDY!




Archiv

Kalendář
<< leden / 2017 >>


Statistiky

Online: 6
Celkem: 962324
Měsíc: 4302
Den: 154