Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žampiónová polévka

2. 3. 2010
200 g žampionů, 40 g másla, 50 g hladké mouky, 3 dl mléka, citrónovou šťávu,
masox, 2 žloutky, petrželku, pepř, sůl, asi 1 l vody.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody, rozšleháme a vaříme 1/4 hodiny. Žampiony nakrájené na plátky podusíme ve vodě se lžičkou citrónové šťávy, přidáme je do polévky současně s mlékem, solí, pepřem, masoxem a necháme přejít varem. Polévku sejmeme z vařiče, vmícháme žloutky rozšlehané ve 2 lžících mléka, posypeme jemně usekanou petrželkou a podáváme.
 
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Facebook

Google


Tescoma

Kúpte si značkové nerezové hrnce za výhodné ceny v eshope Tescomy!




Archiv

Kalendář
<< červen / 2017 >>


Statistiky

Online: 5
Celkem: 982978
Měsíc: 3796
Den: 114