Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlučníková diéta

31. 3. 2007
Testoviny se šunkou a žampióny

250 g mensich testovin bez vajec, sul, 1 lzicka oleje, 80 g sunky, 100 g zampionu, 1 lzicka oleje, petrzelka

Testoviny uvarime v osolene vode, odcedime je a ihned promichame s olejem. sunku nakrajime na nudlicky. Zampiony ocistime, vetsi klobouky sloupneme, oplachneme a nadrobno nakrajime. Nasucho je opeceme, zastrikneme horkou vodou a kratce podusime, stavu vydusime. Promichame je se sunkou, olejem, osolime, vmichame do horkych testovin a posypeme oplachnutou, osusenou a nadrobno nakrajenou petrzelkou. Podle snasanlivosti pacienta dochutime spetkou oregana nebo majoranky, popr. posypeme nizkotucnym, najemno nastrouhanym syrem

                                       Ryže dušená s rybím filé

200 g dlouhozrnne ryze, sul, kousek oloupane cibule, 150 g rybiho file, citronova stava, 100 g zeleniny, hrasek, 2 lzice oleje, pazitka

Ryzi proplachneme, sparime horkou vodou, odcedime, zalijeme horkou vodou, osolime, doplnime cibuli a dusime domekka. File nakrajime na kousky, zakapeme ji citronovou stavou a nechame 10 minut odlezet. Zeleninu nadrobno nakrajime. File osolime, pokryjeme zeleninou, podlijeme horkou vodou a dusime domekka. Horkou ryzi promichame s file a zeleninou, olejem, dosolime. Pokrm posypeme oplachnutou, osusenou a nadrobno nakrajenou pazitkou. Opet muzeme dochutit oreganem nebo majorankou.

                                         Jahlový puding

150 g jahel, spetka soli, asi 300 ml mleka, 20 g masla, 1 zloutek, 80 g piskoveho cukru, 2 bilky, maslo a polohruba mouka na formu

Jahly proplachneme, sparime horkou vodou, zalijeme je trochou vody, postupne prilevame mleko, michame a uvarime je domekka. Zmekle maslo utreme se zloutkom a polovinou cukru. Z bilku uslehame tuhy snih a veslehame zbyly cukr. Prochladle jahly promichame s maslom utrenym se zloutkem a cukrem a lehce vmichame bilkovy sneh, naplnime do formy vytrene maslem a vysypane moukou, formu uzavreme, vlozime do horke vodni lazne a pri nepatrnem varu udrzujeme 30 minut. Potom formu otevreme a pudink vyklopime. Podavame jej s kompotem.

                                               Vločková kaše

150 g ovsenych vlocek, spetka soli, asi 250 ml mleka, mouckovy cukr, kakao, 20 g rozehrateho masla

Vlocky proplachneme, prelijeme horkou vodou a nechame je 15 minut nabobnat. Potom je osolime, postupne prilevame mleko a vlocky uvarime domekka. Horkou kasi posypeme prosatym cukrem s troskou kakaa a pokapeme maslem. Podavame s ovocnou stavou nebo kompotem.

 

 

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Facebook

Google


Swarovski

MHM - stříbrné šperky s krystaly Swarovski. Vysoká kvalita - nízká cena.


Tescoma

Na vyprážanie odporúčame kvalitné panvice Tescoma.




Archiv

Kalendář
<< prosinec / 2013 >>


Statistiky

Online: 7
Celkem: 848635
Měsíc: 4760
Den: 114